hirdetés
2022. május. 26., csütörtök - Fülöp, Evelin.
hirdetés

Korszerű gépparkkal bővül a debreceni onkológiai ellátórendszer

Korszerű gépparkkal bővül a debreceni onkológiai ellátórendszer, közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) csütörtökön az MTI-vel.

A közlményben emlékeztettek, az Emmi az Országos Onkológiai Intézet szakmai közreműködésével 2018-ban dolgozta ki a Magyar Nemzeti Rákellenes Programot. Ennek köszönhetően - az emberi erőforrások miniszterének irányításával - áttörő klinikai eredmények érhetőek el az onkológiai betegellátás területén, továbbá a gyógykezelésre szoruló betegek lakóhelyükhöz közeli, megyei centrumokban kaphatják meg a legkorszerűbb daganatdiagnosztikai és daganatterápiás kezeléseket, fűzték hozzá.

Kiemelték: a kormány támogatásával ezúttal a Debreceni Egyetem Klinikai Központ (DE KK) több mint kétmilliárd forint értékű beruházást valósíthat meg, amely hosszú távon biztosítja a magas szintű betegellátás technikai keretrendszerét, és a klinika ellátási hátterét. Felhívták a figyelmet, hogy a DE KK ellátási területéhez közel kétmillió lakos tartozik. A jelenlegi fejlesztéssel magas szintű, képi vezérelt sugárterápiára (IGRT), stereotaxiás besugárzások végzésre alkalmas géppark jöhet létre a DE KK-ba.

A modern technológiát képviselő háttér lehetővé teszi a legújabb külső besugárzási technikák alkalmazását a daganatos betegek kezelésénél, garantálja a magas szintű betegellátást, a képvezérelt nagy pontosságú kezeléseket, és a robbanásszerűen bővülő intra- és extracranialis sugársebészeti, sugárkezelési beavatkozásokat. "A klinika gyógyító és kutatási eredményei eddig is kiválóak voltak, a megújuló gépparkkal pedig még eredményesebbek lehetnek", áll a közleményben.

(forrás: MTI)
hirdetés
hirdetés

Könyveink