hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Kezdődhet a gyermek SBO építése Szegeden

A Délmagyar szerint a kivitelezőt keresik egy közbeszerzési eljárás során. Az SZTE kancellárja beszélt a beruházásról.

 

Kiírták a közbeszerzési eljárást a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika Sürgősségi és Traumatológiai szárnyának kivitelezésére, a tervek szerint nyár elején kezdődik az építkezés. A lapnak Fendler Judit, az SZTE kancellárja elmondta, a nyertes kivitelezőnek 18 hónap áll majd a rendelkezésére, hogy elvégezze a munkát. 

Kiemelte, az építőipari árak emelkedése miatt az eredetileg tervezettnél több forrásra van szükségük az építkezéshez, ezért kellett az uniós támogatásból megvalósuló beruházás közbeszerzését újra kiírni. A tervező által becsült érték alapján több mint 4 milliárd forintból valósulnak meg az elképzeléseik. 

Több mint 3000 négyzetméteren végeznek átalakítást, felújítást, az építkezés legköltségesebb része a beépített eszközigény biztosítása. Fendler hangsúlyozta, az új szárnyban a fekvőbeteg rész mellett három új, teljes felszereltségű műtőt hoznak létre, továbbá egy 16 ágyas intenzív terápiás részleget is kialakítanak a 18 év alattiaknak, ezáltal tehermentesíteni tudják a központi intenzív ellátórészleget. 

Fendler Judit kifejtette, hogy az egyetem a régió legnagyobb gyermekellátó intézménye, nemcsak regionális vonzáskörzetük, hanem regionális felelősségük is van, ezért nagyon fontos, hogy a mostani beruházás mielőbb elkészüljön. Meg­jegyezte, az országban több he­­lyen is megvalósul vagy már megvalósult hasonló fejlesztés a kormány által támogatott uniós program által.

(forrás: Délmagyar)
hirdetés

Könyveink