hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Kés, villa, olló... - véleményezhető a rendelettervezet

Már elérhető a kormány honlapján az egészségügyi szúró-vágó eszközök biztonságosabb használatát célzó rendelettervezet.

A dokumentum már a címében összefoglalja a hivatását: Előterjesztés az egészségügyi szolgáltatás keretében használt, éles vagy hegyes munkaeszközök által okozott sérülések megelőzésére, az ilyen eszközök használatából eredő kockázatok kezelésére, valamint az egészségügyi tevékenységet végző személyek tájékoztatására és képzésére vonatkozó követelményekről szóló EMMI rendelet tervezetről.

A mellékelt hatásvizsgálat emlékeztet, hogy a leendő szabályozás egyik előzménye az Európai Kórházi és Egészségügyi Munkáltatói Szövetség (HOSPEEM) és a Közszolgálati Szakszervezetek Európai Szövetsége (EPSU) 2009-es megállapodása. Egyébként az előkészítők úgy látjá: a végrehajtás feltételei adottak, az intézmények jelenlegi gyakorlatát e téren csak kiegészítik az új előírások, amelyek nagy része megfelelő szervezés és odafigyelés mellett megvalósítható.

A tervezet innen tölthető le. Véleményezési határidő: 2013. április 12. Véleményezési cím: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

(forrás: kormany.hu)
hirdetés

Könyveink