hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Keresztény orvosok társasága: van ok örülni, hálát érezni

A Keresztény Orvosok Magyarországi Társasága örömmel fogadta a januártól hatályos törvényt, olvasható a Pesti Srácok portálján.

A Keresztény Orvosok Magyarországi Társasága szerint a kormány által elfogadott, az orvosi bérek emelését is tartalmazó egészségügyi törvényjavaslatnak köszönhetően végre megszűnik az évtizedek óta fennálló, hűbérrendszer-szerű egészségügyi berendezkedés Magyarországon és a korábban soha nem látott mértékben emelkednek majd a bérek. Hozzáteszik, hogy bár az új orvosi bérekről és jogviszonyról szóló törvény megszületésekor, megszavazásakor sokan érezték úgy, hogy nem 100 százalékban azt kapták, amit vártak – vagy amit szerettek volna elérni –, mégis fontosnak tartják tudatni: van okuk örülni, hálát érezni.

A Keresztény Orvosok Magyarországi Társaságának vezetősége örömmel fogadta a januártól hatályos egészségügyi törvény módosítását. Közlésük szerint a végrehajtási rendeletek hatályba lépésével minden orvosnak kiszámítható, biztonságos jövő- és pályaképe lesz, ahol a szakmában eltöltött évekkel arányosan a jövedelem emelkedése kiszámíthatóvá válik. Úgy fogalmaztak: a magán- és az állami egészségügy összemosódása és az ezen a területen lévő visszásságok, amelyek mind a betegeket, mind az állami kezelésben lévő kórházakat és rendelőintézeteket hátrányosan érintették, megszűnhetnek.

A hálapénz rendszerét és az általa kialakult feudalista, nem az orvosi tudást átadni kívánó és a rezidenseket, fiatal szakorvosokat nem partnerként és kollegaként, hanem inkább konkurenciaként kezelő szemléletet felválthatja egy tanító, mentori szemlélet, ahol a különböző törvénytelenül mozgó pénzek végre nem vernek éket az orvos generációk közé – emelték ki a Pesti Srácok szerint. Reméljük, hogy a törvény a végrehajtási rendeletekkel az orvosi pálya kiteljesedését és a szakmaiság fejlődését segíti. Bízunk benne, hogy az új törvény bevezetésével az orvosok és családjaik számára már az orvosi pálya kezdetétől fogva megfelelő anyagi körülmények teremtődnek meg. Remélik, hogy a betegek válláról lekerül a hálapénz és az azzal kapcsolatot visszaélések összes terhe.

(forrás: Pesti Srácok)
hirdetés

Könyveink