hirdetés
2024. április. 16., kedd - Csongor.

Jótékonysági futás Mikulás előestéjén

A 21 Nő az Egészségügyért Alapítvány jótékonysági futással fejezi ki szimpátiáját mindazokkal a betegekkel, szakdolgozókkal és orvosokkal, akik ezt az éjszakát kórházban töltik.

Ez azonban nem csak ennek az éjszakának és az éppen akkor dolgozóknak szól.

A kb. 8 kilométeres futás 2019. december 5-én, 17 órakor indul a Nagyvárad térről.

A jótékonysági futás a Mikulás nap üzenetét fordítja le az egészségügy nyelvére. A gyógyszerek, a műszerek, az orvostudomány fejlődése sok ember életét menti meg nap mint nap. Miközben a technika bűvöletében élünk, sosem szabad elfeledkezni a mosoly erejéről, az empátiáról, az emberi gesztusokról, amelyek az emberséges, jól működő egészségügyet megalapozzák. A Mikuláscsapat ezt a mosolyt viszi el négy+3 egészségügyi intézménybe az ajándékcsomagokkal együtt.

November 27-ig várják azon partnerek (cégek, magánszemélyek, sajtó képviselői, intézmények, civil szervezetek, stb.) jelentkezését, akik adományaikat szeretnék betenni a Mikulás csomagba: cukrot, diót, mogyorót, egyéb finomságokat és értékes ajándékokat, gyerek és felnőtt könyvet, amelyeknek örül a kórházban lévő gyermek és felnőtt, a beteg, az orvos, a szakdolgozó, s mindegyik munkatárs, aki nélkül nem működhet egyetlen egészségügyi intézmény sem.

Az adományokatnovember 28-29-én, 10.00-16.00 óráig lehet eljuttatni az alapítvány székhelyére (1061 Budapest, Királyutca 12., Hungaropharma).

Az érdeklődők a Facebookon meghirdetett Mosolyt a kórházakba eseményhez tudnak csatlakozni, ahol az eseményről részletes információt is kapnak. A partnerek jelentkezését az alábbi e-mail címen várják: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .'; document.write( '' ); document.write( addy_text95419 ); document.write( '<\/a>' ); //-->\n This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Az alapítványt három éve hozta létre az egészségügy 21 befolyásos női vezetője, akik azt gondolták: leszámolnak a sztereotípiákkal és gondos anyaként, feleségként, barátnőként fordulnak a társadalomhoz és hívják fel a figyelmet az egészségtudatosságot, egészségnevelést támogató kezdeményezésekre. Pozícióikból kilépve mozgósítanak, klasszikus női szerepüket felvállalva, hogy változtassanak a társadalom egészséghez való hozzáállásán.

Dékán, gyógyszerész, orvos, kórház-igazgató, intézmény-vezető, kutató, rendőr – a 21 prominens hölgy különböző területeken tevékenykedik, hihetetlen életutak és magyar, illetve nemzetközi eredmények, elismerések vannak mögöttük. Egy közös nyilatkozatban adtak hangot közös véleményének: a negatív tendenciák ellen hatékony lehetőségeket, és az egyes problémákra megoldásokat kell találni. Elsősorban nőként és nem a pozíciójuk adta ismertségük és befolyásuk révén szeretnék mind többek figyelmét felhívni. Most az orvos, a szakdolgozó és a beteg közötti kapcsolat erősítésére. Ahol az emberség, egymás megértése és tényleg egy mosoly is rengeteget jelent.

hirdetés

Könyveink