hirdetés
2020. augusztus. 09., vasárnap - Emőd.
hirdetés

Ombudsman: jár a mérés a dorogiaknak

Az alapvető jogok biztosa kérte a kormánytól a dorogi levegőminőségmérő állomás működtetésének támogatását.

hirdetés

Az ombudsman szerint az egészséges környezethez, valamint a közérdekű adatok hozzáféréséhez való jogot sérti, ha az állam megszünteti vagy szünetelteti a mintavételt a légszennyezés mérését végző hálózatrendszer egyes pontjain, és ezzel elmulasztja a naprakész tájékoztatást.

Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, Szabó Máté ombudsman a kormánytól a dorogi mérőállomás működtetésének támogatását kérte. A hivatal emlékeztetett arra, egy panaszos fordult hozzájuk azzal, hogy az Országos Légszennyezettségi Mérőhálózat dorogi automata mérőállomásának adatai egy éve nem frissülnek.

Szabó Máté a Vidékfejlesztési Minisztériumtól azt a tájékoztatást kapta, hogy műszaki okok miatt szünetel az adatszolgáltatás, az Észak-Dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség pedig azt közölte, hogy a leállásnak pénzügyi okai vannak.

Szabó Máté szerint a dorogi térségben jelenleg is folyó számottevő ipari tevékenység miatt - az elmúlt évek pozitív változásai ellenére - indokolt a levegőminőség alakulásának folyamatos nyomon követése, ezért is kérte a kormány intézkedését.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink