hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Innovatív idősgondozási és -ellátási pilotprogram

November 10-én írtak alá együttműködési megállapodást egy egészségügyi célú, az innovatív idősgondozást szolgáló közös pilot programra.

November 10-én írta alá három szakmai partner az egészségügyi célú, az innovatív idősgondozást szolgáló közös pilot programját, amely a Budapesti Szent Ferenc Kórház, az Innomed Medical Zrt. és a Gál Ferenc Egyetem közös kutatási és alkalmazási együttműködésén, és az egyetem és a kórház, valamint a kórház és az Innomed közötti jó kapcsolatokon alapul.

A Szent Ferenc Kórház és az Innomed két évvel ezelőtt indította el telemetriás kutatásfejlesztési programját, amely mind intézményi, mind lakossági szinten segíti a kardiovaszkuláris ellátást és rehabilitációt. A fejlesztett termék részben kórházi betegek monitorozására, életveszélyes aritmiák esetén történő riasztásra szolgál, részben az intézeten kívül a kardiovaszkuláris prevencióban igénybe vett mozgásformák ellenőrzésére és az ekkor készült EKG-regisztrátumok kórházba történő beküldésére alkalmas. Képes továbbá a főként szociális ellátásban szükséges egyéb funkciók kapcsolására, pl. elesésérzékelés, iletve szubjektív rosszullét esetén történő riasztás.

A Covid-járvány azt is bebizonyította, hogy ezekre az eszközökre sokkal szélesebb körben van szükség. A Gál Ferenc Egyetem és a Szent Ferenc Kórház között az egészségügyi szakdolgozói képzés kialakítása és fejlesztése területén fennálló együttműködés meg is alapozta a meglévő tudás szinergikus felhasználását mind a kutatásfejlesztésben, mind az egyetem és a kórház egyéb működési területein.

A közös munka most új fejezetéhez érkezett azzal, hogy a három résztvevő a maga meglévő tudását és eszközeit a szociális szektorra is ki tudja terjeszteni. Az együttműködés segítségével ezeket a hazai fejlesztésű és gyártású egészségügyi telemetriás eszközöket immár az időskori ellátásba is be kívánjuk vezetni.

hirdetés

Könyveink