hirdetés
2019. július. 19., péntek - Emília.
hirdetés

Indul a "célzott, intenzív többletpatkányirtás" Budapesten

Célzott, intenzív többletpatkányirtás kezdődik Budapesten a Nemzeti Népegészségügyi Központtal közösen meghatározott tíz kerületben, tudatta a Főpolgármesteri Hivatal az MTI-vel.

hirdetés
Kapcsolódó cikkek

Az irtás az I., az V., a VI., a VII., a VIII., a IX., a XIII., a XIV., a XIX. és a XX. kerületet érinti, olvasható a közleményében, amely szerint szerdán a legforgalmasabb pályaudvarok, közlekedési csomópontok speciális, teljes körű kezelésével indul a munka Budapesten.

A jövő héttől kezdődően a fővárosi patkányirtásért felelős RNBH Konzorcium az V., a IX. és a XIII. kerület szennyvízcsatorna-rendszerében helyezi el az irtószert.

A szervezett irtási program további megvalósítása ütemezetten, szektoronként zajlik majd. A forgalom kisebb korlátozása érdekében akár hétvégén és az éjszakai órákban is dolgozhatnak. A szakemberek minden kezelt pontot kétszer is ellenőriznek majd, és ha még a második ellenőrzéskor is találnak patkányt, akkor a kezelést a felszínre is kiterjesztik.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a szakemberek a lakásokba munka közben nem mennek be, a lakóépületek egyes részeire, például a belső udvarba vagy a pincébe azonban szükség esetén igen. A beavatkozások helyéről és idejéről az elkövetkezendő nyolc hónapban az érintett kerületi önkormányzatokkal és a Nemzeti Népegészségügyi Központtal (NNK) közösen folyamatosan tájékoztatják majd a lakosságot.

Az NNK nyilatkozata szerint egészségügyi járványhelyzet – vészhelyzet nincsen, márpedig ilyennek a megállapításra csak ez a szervezet jogosult, zárul a közlemény.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink