hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Horváth Ildikó: új mentőautót kaphatnak a mentőállomások

Majdnem minden mentőállomás új mentőautót kaphat 2019-ben és 2020-ban, mondta el Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár az Országos Mentőszolgálat napján, szombaton a budapesti Városligetben.

Az államtitkár kiemelt jelentőségűnek nevezte, hogy nemcsak a mentőautók lesznek újak, hanem a bennük lévő mentési eszközök is, amelyek a kor technikai tudásának legmagasabb színvonalát képviselik, és megfelelő számban rendelkezésre állnak. Horváth Ildikó hozzátette, hogy 1,6 milliárd forint kormányzati támogatással 2500 új mentéstechnikai eszköz, köztük defibrillátorok, lélegeztetőgép beszerzésére nyílik lehetőség. Az államtitkár közölte, az ország 254 mentőállomása között ugyanennyi mentőautót szereznek be ebben a két évben. A 2010-ben kezdődött beszerzés során összesen mintegy 1000 új mentőautót állítanak a mentők szolgálatába. Horváth Ildikó kiemelte továbbá, hogy a mentők éves költségvetése a következő évre eléri az 54 milliárd forintot.

Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója azt hangsúlyozta, hogy az elmúlt évben megduplázták a sikeres újraélesztések számát. A mentődolgozók magas színvonalú munkája és a társadalmi összefogás eredményeképpen ma többen élhetnek Magyarországon. Kitért a mentőszolgálat által indított programokra, így többek között a Legyél Hős! elnevezésű, vagy az önkénteseket megszólító kezdeményezésre.

Defibrillátort szállító mentődrón az Országos Mentőszolgálat mentőnapján a Városligetben 2019. augusztus 31-én. MTI/Mónus Márton
Defibrillátort szállító mentődrón az Országos Mentőszolgálat mentőnapján a Városligetben 2019. augusztus 31-én. MTI/Mónus Márton

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink