hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Hétfőn országszerte elindul a meghirdetett fogorvosi akció

Hiába fogadta el pénteken 19:3 arányban a kamara fogorvosi tagozata az államtitkár javaslatát, a tiltakozó akcióra készülők a Népszava szerint kitartanak a demonstráció mellett.

Mint emlékezetes: a hétfőn kezdődő, két hetes fogorvosi demonstráció előtti utolsó pillanatban többletfinanszírozást ajánlott a kormányzat az alapellátóknak. Noha az államtitkár a fogorvosok követelését csak részben teljesítő tervet ismertetett, javaslatát a Magyar Orvosi Kamara Fogorvosi Tagozatának megyei elnöksége 19:3 arányban támogatta.

A megmozdulásra készülők 1167 tagú Facebook csoportjában az akció koordinátora, Nagy Ákos keszthelyi fogorvos szavazásra bocsátotta a kérdést. Elfogadják-e az államtitkári ajánlatot miszerint idén egyszeri 1,5 milliót kapnak, valamint, hogy jövőre 250 ezer forinttal, 2021-től pedig újabb 140 ezer forinttal emelik a praxisok havi díját. Ez a szavazás még ugyan tart, de az első 12 órában válaszoló csaknem félezer orvos 97-98 százaléka határozottan elutasította, azaz továbbra sem tartja okafogyottnak az akciót. „A kamara semmibe vette a tagjait! Ki adott felhatalmazást az elnököknek, hogy ügyünkben nélkülünk döntsenek?” – áll a kommentek között. Az ajánlat arra is alkalmas, hogy a résztvevők kinyilvánítsák bizalmatlanságukat a kamarai vezetőkkel szemben.

Vannak olyan bejegyzések is, amelyek visszahívnák tisztségéből a fogorvosi tagozat elnökét, Hermann Pétert. Nagy Ákos a lapnak azt mondta: az nyilvánvaló, hogy az elnökség döntése nincs szinkronban a tiltakozó akcióban résztvevők szándékával. Így hétfőn országszerte elindul a meghirdetett akció.

(forrás: Népszava Online)
hirdetés

Könyveink