hirdetés
2022. november. 29., kedd - Taksony.
hirdetés

Megalakult a Háziorvosok Online Szervezete (HaOSz)

Háziorvosok online csapatban

Megalakult a Háziorvosok Online Szervezete (HaOSz), hogy legyen egy aktív, gondolkodó, konstruktív, véleményformáló – egymással folyamatosan kapcsolatban álló (ONLINE) csapat, amely rámutat a jelenlegi rendszer anomáliáira, amely megoldási javaslatokat tesz le az asztalra, és amely kész harcolni azért, hogy Magyarországon a háziorvoslás működő, fenntartható, megbecsült szakma legyen.

Fogynak a háziorvosi körzetek, közel 300 praxis betöltetlen, a területi ellátási kötelezettséggel bíró praxisok száma mára a 6000-et sem éri el, több, mint 1700 háziorvos már átlépte a nyugdíjkorhatárt, a magyarországi orvosegyetemekre összesen évente 100-an jelentkezhetnek háziorvos szakképzésre – a frissen képzett háziorvosokból többen más szakterületen vagy külföldön helyezkednek el.

A jelenlegi rendszer tele van a normál, hatékony működést gátló tényezőkkel. Elkészült 1,5 éve egy praxistörvény, ami új elemekkel segítené az alapellátás működését, azonban ehhez a 1,5 év alatt egyetlenegy végrehajtási rendelet sem készült. Mindennek folyományaként megalakult a Háziorvosok Online Szervezete (HaOSz), hogy legyen egy aktív, gondolkodó, konstruktív, véleményformáló, egymással folyamatosan kapcsolatban álló (ONLINE) csapat, amely rámutat a jelenlegi rendszer anomáliáira, amely megoldási javaslatokat tesz le az asztalra, és amely kész harcolni azért, hogy Magyarországon a háziorvoslás működő, fenntartható, megbecsült szakma legyen.

A szervezet tagja csak és kizárólag aktív, magyarországi praxisban dolgozó háziorvos lehet.

Már a megalakulást követő első héten több százan csatlakoztak a szervezethez, s cél a Magyarországon praktizáló háziorvosok érdekeinek ezen szervezetbe tömörítése.

Van véleményünk a rendszer problémáiról, van ötletünk a problémák orvoslására. Első lépésként szakmai vitát indítunk a XXI. század törzskartonjáról – a vitaanyag elkészült, napokon belül megkezdjük az érdemi munkát.

Mert Magyarországon akarunk háziorvosként dolgozni!

 Háziorvosok Online Szervezete

www.haosz.hu

(forrás: MedicalOnline)
hirdetés
hirdetés

Könyveink