hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Három dimenzióban nő a piac

Különleges eljárásból rövidesen bevett ipar gyakorlattá növi ki magát a három dimenziós nyomtatási technológia - írja az amerikai International Data Corporation (IDC) piackutató elemzése.

Az IDC szerint a 3D nyomtatók világpiaci forgalma 2012-től 2017-ig volumenben 59 százalékos, értékesítési árbevételben pedig 29 százalék évi átlagos növekedési ütemet ér majd el.

A 3D printer technológia már eléggé megérett arra, hogy kevesek műszaki kedvteléséből széleskörű üzleti hasznosításra váltson át. Az általános gyártástechnológiai és kutatás-fejlesztési alkalmazások mellett megtalálhatja az utat a repüléstechnológiai, autóipari, oktatási, ékszeripari és gyógyászati felhasználási területek felé is.

A 3D nyomtató berendezésekben rejlő lehetőségeket már felismerték a hagyományos printereket gyártó vállalatok. A Hewlett-Packard 2014 közepén jelenik meg első 3D-és nyomatójával, a Konica Minolta pedig hamarosan szerződést köt egy vezető 3D printergyártó termékeinek forgalmazásáról az Egyesült Államokban - írja az IDC elemzése.

(forrás: MTI)

cimkék

hirdetés

Könyveink