hirdetés
2024. április. 16., kedd - Csongor.

Gumikesztyűt, villanykörtét, vécédeszkát is várnak karácsonyra (Frissítve!)

Karácsonyi adománygyűjtést indított a budapesti Szent János Kórház, a Facebookon közzétett, december 1-től 24-ig tartó akciójuk szomorú képet fest az intézmény helyzetéről, írja a Magyar Hang. A kórház reagált.

Osztályaink összegyűjtötték a hiányzó fogyóeszközök listáját, melyet folyamatosan frissítünk. Az adományokat a főbejáratnál elhelyezett szekrénybe kérjük betenni – olvasható a leírásban. A felsorolásban december 3-án ezt követően olyan tételek szerepelnek, amelyek ideális esetben egy kórház alapvető felszerelései közé tartoznak, és nem adományként szorul rá egy intézmény.

A II. belgyógyászati osztályon a digitális lázmérő és a vérnyomásmérő mellett tisztítószereket, párnát, takarót és evőeszközt várnak. A gyermeksebészeten a papucs, a frottírtörülköző és a vízforraló is hiánycikk, de villanyégőt, csaptelepet, zuhany gégecsövet, mikrohullámú sütőt, hűtőszékerényt is szívesen fogadnak. Húsz darab vécéülőke is emelné az osztály színvonalát. A gyermekosztályon mosószer, lázmérő és elektromos szúnyogirtó mellé kéztörlőt, vécépapírt és vécéillatosítót is fogadnak. És úgy tűnik, a gumikesztyű is elfogyott.

Kérdés esetén a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címen, vagy hétköznap a 06-30-293-7079 számon lehet érdeklődni – írják. Hozzáteszik: akinek módjában áll, komplett osztályok hiánylistáját „örökbe fogadhatja”, közli a lap.

*

A kórház nemrég kirakott a honlapjára egy közleményt, amiben reagálnak arra, hogy a média felkapta a listaállítás tényét. Azt pontosan nem tudni, hogy mikor került ki a közlemény, ugyanis nincs dátumozva, írja az Index.

Megkérték az osztályokat, írják össze, mik azok az adományok, amiknek a hajléktalan betegek, vagy a kisgyermekükkel sürgős esetben felkészületlenül érkező szülők hasznát vehetik. A kórház szerint az alapvető cikkek csak tévedésből kerültek fel a listára: "A listát összeállítók közül páran pontatlanul értelmezték a feladatot, így olyan eszközök is listára kerültek, amiket a kórház természetesen kötelezően biztosít az ellátás során, ezek tévedésből kerültek adománygyűjtő eseményünk kommunikációs csatornáira."

Majd arra is kitérnek, hogy a kezdeményezést szerintük kiforgatták az általuk ellenzékinek tartott újságok: "Nagyon sajnálatosnak tartjuk, hogy egy jó szándékú kezdeményezést, a közösségi összefogás és társadalmi felelősségvállalás szép szimbólumát az ellenzéki sajtó visszájára fordítja és a negatív kampány részévé teszi. Ugyanakkor már az első napokban rengeteg értékes adomány és felajánlás érkezett, amit valamennyi dolgozónk és betegeink nevében hálásan köszönünk!"

(forrás: Magyar Hang, Index)
hirdetés

Könyveink