hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Forrás híján nem lesz új onkodiagnosztikai központ

Az uniós közbeszerzési közlönyben pénteken megjelent tájékoztató szerint mégsem létesítenek új onkodiagnosztikai központot a budai Országos Onkológiai Intézetben, a jelek szerint ugyanis erre sem uniós, sem állami források nem állnak rendelkezésre – írja a Napi.hu.

Az új épületet Budapest XII. kerületében, a Ráth György utca 7-9 szám alatt építették volna fel. A projekt célja egy olyan központ létrehozatala lett volna, amely a diagnosztikai eljárások elvégzését logisztikailag egy épületbe koncentrálta volna, és így a daganatos betegek egynapos diagnosztizálását is lehetővé tette volna. A fejlesztések során két épület került volna elbontásra, a régi Gyógyszertár (16-os épület) és a 6-os számú romos épület. Az eredménytelenség indoka egyrészt az, hogy Magyarország 2021. május 12-én nyújtotta be a hivatalos Helyreállítási és Rezilienciaépítési tervét, amelyet az Európai Bizottság még nem hagyott jóvá, másrészt pedig az, hogy a kormány június 4-én határozatban döntött az állami beruházások felülvizsgálatáról és az 2022. és 2023. évekre jelentős megtakarítási célkitűzéseket fogalmazott meg.

Ez utóbbi a Napi.hu szerint arra enged következtetni, hogy állami forrás megítélése sem várható, így nem meglepő, hogy eredménytelen lett a tender.

(forrás: Napi.hu)
hirdetés

Könyveink