hirdetés
2020. július. 06., hétfő - Csaba.
hirdetés

Egészségipar

Fertőző a Széchenyi fürdő? Mennyire komolytalan a Life magazin cikke?

A Life magazin szerint a világ 12 legfertőzőbb intézményeinek egyike a budapesti Széchenyi fürdő, versenyben egyebek mellett egy indiai patkánytemplommal és a hollywoodi hírességek sétányával.
hirdetés
Az újság nem indokolja meg, hogy mire alapozva alkotta meg a listát, amelyet a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. üzemeltetési igazgatója felháborítónak, megalapozatlannak, de egyúttal komolytalannak is tart.
 
Magyarországon rendkívül szigorúak a fürdőkre vonatkozó előírások – állítja Kiss Ferenc, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. üzemeltetési igazgatója. Mint mondta, mintegy félszáz műszaki irányelv, rendelet vagy más jogszabály vonatkozik a fürdők üzemeltetésére. 
 
Épp ezért az igazgató teljesen megalapozatlannak tartja a Life magazin információit. Hozzátette: 2002. december 31-ig minden közfürdő medencéjét el kellett látni vízszűrő és -forgató berendezéssel, ez alól csak a gyógyászati céllal, gyógyvízzel működtetett medencék képeznek kivételt. 
 
A medencékben beáramló víz biológiai szabványa megegyezik az ivóvízéval, azaz csíramentesnek kell lennie. Mint mondta, a hidraulika is úgy működik, hogy sehol sem alakulhatnak ki pangó vízfelületek. A berendezések üzemeltetése óta a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. fürdőiben nem fordult elő fertőzéses megbetegedés – állítja az igazgató. 
 
A vállalat még nem döntötte el, hogyan kezelje a Life magazin cikkét, erről a menedzsment dönt majd. Az igazgatónak mindenesetre első olvasatra igen komolytalannak tűnik az írás.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink