hirdetés
2024. április. 16., kedd - Csongor.

Érvénytelenítették a kórházigazgatói pályázatokat

A Népszava úgy tudja: a fővárosban öt csúcskórház működne, kettő a budai, kettő a pesti oldalon és az ötödik a Honvédkórház lesz.

A döntés előtt, az utolsó „percekben” érvénytelenített több tucat, a nyár végén, kora ősszel meghirdetett kórházigazgatói és gazdasági vezetői pályázatot a szaktárca az elmúlt napokban – értesült a Népszava. A hét elején számolt be a lap arról, hogy januárban nemcsak új törvény, de rendszerátalakítás is lesz az egészségügyben. Emiatt írták felül a korábban megkezdett pályáztatást, és negyven új posztra keresnek vezetőket. Hozzájuk tartoznának egy-egy régiók kórházai, rendelőintézetei, alapellátói is. Ezt az információnkat pénteken Kásler Miklós humán miniszter erősítette meg az Életközelben című videoközleményében.

A lap úgy tudja: a fővárosban öt csúcskórház működne, kettő a budai, kettő a pesti oldalon és az ötödik a Honvédkórház lesz. A negyven intézmény a megyei kórházakból, az országos intézetekből és az öt fővárosi csúcskórházból jön össze. Úgy tudják, a jelenlegi országos intézetekről leválasztják a korábban azokhoz csatolt kórházakat. Így például Covid-ellátás szakmai centrumát jelentő a Dél-Pesti Centrumkórházból is kiválik az Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet. Az utóbbi az egykori Szent László kórház területén működik majd, míg a Dél-Pesti Centrumkórház az egykori Szent Istvánban marad. Hasonlóan szétválasztják a Péterfyt és az Országos Traumatológiai Intézetet, amely bő évtizede működik egy intézményként.

(forrás: Népszava Online)
hirdetés

Könyveink