hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Elkészült a debreceni Új Klinikai Tömb terve

Egészségplázát és saját parkolóházat is kaphat a debreceni szuperkórház, írja a TSPC mérnökiroda koncepciója és tervezési programja nyomán a HAON.

Véglegessé vált a Debreceni Egyetem Klinikai Központjához tartozó Új Klinikai Tömb megvalósíthatósági tanulmánya, így kezdődhet meg az új épület megvalósítása – írta a HAON.

A Debreceni Egyetem Klinikai Központja Magyarország egyik legnagyobb egészségügyi ellátó szervezete, infrastrukturális háttere jelenleg azonban rendkívül heterogén, széttagolt. A fenntarthatóság, a hatékonyság és a betegellátás színvonalának növelése érdekében elengedhetetlenné vált a telephelyek működésének felülvizsgálata és egy hosszú távú, ütemezett fejlesztési koncepció kidolgozása.

A leendő debreceni szuperkórházról a megyei és a debreceni önkormányzat terveit összegző márciusi tájékoztatón beszélt Bács Zoltán. a Debreceni Egyetem kancellárja akkor azt mondta, célul tűzték ki, hogy egy tömbkórházat, egy olyan létesítményt hozzanak létre, amely magában foglalja az összes műtéti szakmát, illetve a járóbeteg-ellátást is szeretnének koncentrálni.

(forrás: HajdúOnline)
hirdetés

Könyveink