hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Elindult a 9. Nemzetközi Medis Awards verseny

Elindult a Nemzetközi Medis Awards az orvostudományi kutatásokért pályázati felhívása. A Nemzetközi Tudományos Bizottság sorozatban kilencedik éve díjazza Közép- és Délkelet-Európa kiemelkedő tudományos kutatási eredményeit az orvostudomány és a gyógyszerészet területén. A tavalyi döntősök között volt egy pályázó Magyarországról is: Nemes Réka, MD, PhD; az aneszteziológia és intenzív terápia területéről.

A verseny megnyitóján a Nemzetközi Tudományos Bizottság elnöke, Prof. Borut Štrukelj, MSc Pharm, PhD, a Ljubljanai Egyetem Gyógyszerésztudományi Kar Gyógyszerbiológiai Tanszékének munkatársa a következőket mondta: "Hívom és bátorítom az orvosokat és gyógyszerészeket, hogy vegyenek részt a Nemzetközi Medis Awards megmérettetésen. Szilárd meggyőződésem,hogy a díjra nevező kutatások eredményeit még jobban elismerik és elfogadják a tudományos közösségben az orvostudomány és a gyógyszerészet különböző területein, sőt, a nagyközönség körében is."

Pályázati feltételek

2022-ben is a gasztroenterológia, a nőgyógyászat, az intenzív terápia és aneszteziológia, a neurológia, a szemészet, a gyermekgyógyászat, a gyógyszerészet, a pulmonológia és allergológia, valamint a reumatológia területéről várják az orvosok és gyógyszerészek tudományos munkáit. A rangos szakmai versenyen Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Horvátország, Magyarország, Montenegró, Észak-Macedónia, Szerbia és Szlovénia kutatói vehetnek részt.

Kutatási munkájukat 2021. szeptember 1. és 2022. október 31. között kell közzé tenniük egy 1500-nál nagyobb impakt faktorral rendelkező nemzetközi tudományos kiadványban. A jelentkezéseket 2022. november 3-áig lehet benyújtani angol nyelven a www.medis-awards.com< honlapon található online űrlapon keresztül.

A kutatás elismerése segíthet felhívni a figyelmet a betegbiztonsági kérdésekre is.

Az egyik döntős 2021-ben egy magyar orvos, Nemes Réka, MD, PhD volt, aki a Debreceni Egyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinikáján terápiás szaktanácsadóként dolgozik. Úgy véli, hogy kutatásának elismerése segíthet felhívni a figyelmet a betegbiztonsági kérdésekre is. Bár a kutatómunka gyakran késő éjszakába nyúlik, a doktornő azt mondja, hogy soha nem unatkozik, és ez segít abban, hogy elkerülje a kiégést. Klinikai munkája mellett minden nap foglalkozik a kutatásával is, ami bár kimerítő tud lenni és a családjától is sok türelmet igényel, mégis hozzájárul ahhoz, hogy a betegek ellátása javuljon és új tudományos eredményekkel gyarapodjon szakmai közösség.

 

A Nemzetközi Medis Awards az orvostudományi kutatásokért díjról

A Nemzetközi Medis Awards az orvostudományi kutatásokért Közép- és Délkelet-Európa kilenc országában, kilenc orvostudományi területen a kiemelkedő kutatási eredmények megmérettetése. A díj tisztelgés a kiváló orvosok és gyógyszerészek előtt, akik rendszeres munkájuk mellett kutatásokat is végeznek. Nélkülük kevesebb innováció lenne az orvostudományban és a gyógyszerészetben, és ezért kevésbé lenne hatékony a betegségek kezelése.

A benyújtott tudományos kutatási munkákat a független Nemzetközi Tudományos Bizottság értékeli, amely kiválasztja az egyes területek jelöltjeit, döntőseit és nyerteseit. A 2021–2024-es hivatali időszakban a bizottságot Prof. Borut Štrukelj, MSc Pharm, PhD vezeti, a Ljubljanai Egyetem Gyógyszerésztudományi Kar Gyógyszerbiológiai Tanszékéről, a nőgyógyászati szakterületért felelős zsűritagként pedig Prof. Dr. Sziller István képviseli hazánkat.

A gálaünnepségen a nyerteseket a Jövő című különleges szoborral fogják jutalmazni, amely Jakov Brdar elismert szobrászművész alkotása. A döntősök és a győztesek pénzjutalomban is részesülnek.

A versenyt 2014-ben a szlovén Medis gyógyszercég hozta létre, amely jelenleg is a verseny fő támogatója.

 

Bővebben itt: www.medis-awards.com

(forrás: medis.com)
hirdetés

Könyveink