hirdetés
2023. február. 05., vasárnap - Ágota, Ingrid.
hirdetés

Elindul valaha a János kórház átfogó rehabilitációja?

Az ötödik Orbán-kormány első intézkedéseként bevezetett beruházási stop miatt esély sincs rá, hogy a több mint százéves Szent János Kórház épületei jelentősebb felújításon essenek át, írja a Magyar Hang.

Éppúgy, mint tavaly, illetve az elmúlt évtizedekben mindig, a hideg őszi idő beköszöntével a radiátorok forrók, az ablakok, bejárati ajtók pedig sok helyen tárva-nyitva.

A százéves fűtési rendszerekben a hőfok nemcsak központilag szabályozhatatlan, de a régi fűtőtesteket sem lehet letekerni – a csapokat annak rendje és módja szerint a korábbi mázolások során gondosan lefestették, így akkor is mozdíthatatlanok lennének, ha maradt volna rajtuk markolat. A földszinten néha még fáznak, amikor az emeleti kórtermekben már izzadnak a páciensek és a személyzet. Friss levegőről és elviselhető hőmérsékletről pedig csak az ablakok nyitásával, így tehát az utca fűtésével lehet gondoskodni.

Várható-e belátható időn belül, hogy elindul az intézmény átfogó rehabilitációja? Miről szóltak a kormányzati ígéretek 2018-ban és mi valósult meg a kormányciklus végéig? Az elmúlt években milyen egyéb fejlesztések történtek, milyen forrásból? A válaszokat a Magyar Hang kereste.

(forrás: Magyar Hang)
hirdetés
hirdetés

Könyveink