hirdetés
2022. augusztus. 11., csütörtök - Zsuzsanna, Tiborc.
hirdetés

Élelmiszerárstopról döntött a kormány

Élelmiszerárstopról döntött a kormány, február 1-jétől hat termék árát rögzítik a tavaly október 15-i szinten, jelentette be a miniszterelnök szerdán a közösségi oldalán.

Orbán Viktor a Facebookra szerda délután felkerült videóban, a kormányülést követően közölte: az élelmiszerárak emelkedése miatt a kormány úgy döntött, hogy hat termék (a kristálycukor, a búzafinomliszt, a napraforgó-étolaj, a sertéscomb, a csirkemell és a 2,8 százalékos tehéntej) esetében beavatkozik az árak alakulásába. Ez azt jelenti, hogy ennek a hat terméknek az árát vissza kell vinni arra a szintre, ahol a múlt év október 15-én állt, és ennek minden üzletben meg kell történnie.

Közölte: február 1-jétől kezdődően már ezen az áron lehet ezeket a termékeket megvásárolni.

A miniszterelnök hangsúlyozta: a kormányülésen a vírus mellett az áremelkedések kérdésével foglalkoztak, hiszen egész Európában nőnek az árak az energiaárak emelkedése miatt. Kijelentette: Magyarország védi a családokat. Sikerült megfékeznünk a benzinár-növekedést, kamatstopot vezettünk be a jelzáloghitelek esetében, és van egy rezsicsökkentéses politikánk, vagyis fix áron kapják a magyar családok az energiát, ez megvédi őket, mondta. "Magyarország előre megy, nem hátra", fogalmazott a kormányfő.

 

Orbán Viktor miniszterelnök az év első kormányülésén a Karmelita kolostorban 2022. január 12-én (MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)
Orbán Viktor miniszterelnök az év első kormányülésén a Karmelita kolostorban 2022. január 12-én (MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

(forrás: MTI)
hirdetés
hirdetés

Könyveink