hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Elegük lett a nyugdíjas egészségügyieknek

Több mint hétszázzal csökkent az állam által foglalkoztatott orvosok száma, miután tavaly július óta nem jár egyszerre nyugdíj és fizetés – írja a Privátbankár.

Harmadával csökkent a nyugdíjas orvosok létszáma, miután a kormány döntésének következtében tavaly július óta nem jár nyugdíj és fizetés egyszerre a közszférában - írja a lap. A bérelszámolást tekintve a Magyar Államkincstár alá tartozó, a kórházak és szakrendelők létszámának 55 százalékát foglalkoztató egészségügyi intézményekben 4,8 százalékkal csökkent az orvosok létszáma 2013 harmadik negyedévében az előző év azonos időszakához képest.

Ezalatt az egészségügyi szakdolgozók létszáma 0,7 százalékkal nőtt, az egyéb egészségügyi dolgozóké viszont 3 százalékkal mérséklődött – derül ki ágazat központi irányításában kulcsszerepet játszó Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőségi- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) szerdán publikált közleményéből. Az adatokból az is kiolvasható, hogy a nyugdíjas orvosok létszáma egy év alatt több mint harmadával (37 százalékkal) csökkent, a nyugdíjas egészségügyi szakdolgozóknak közel kétharmada (64 százaléka), a nyugdíjas egyéb egészségügyi dolgozóknak pedig a  85 százaléka fordított hátat a szakmájának egy éve alatt – olvasható a privatbankar.hu-n.

(forrás: Privátbankár)
hirdetés

Könyveink