hirdetés
2022. január. 25., kedd - Pál.
hirdetés

Egészségügy: félmilliárdért néznek és gondolkodnak

Félmilliárd forintot fordíthat az ágazatban jelentkező szakemberhiány megoldási lehetőségeinek a feltérképezésére az egészségügyi államtitkárság – közölte az MTI.

Az MTI-vel pénteken azt közölték: Szócska Miklós államtitkár az egészségügyi humánerőforrás-monitoring fejlesztéséről írt alá szerződést, s így az Új Széchenyi Tervből félmilliárd forint vissza nem térítendő támogatással tudják feltérképezni az egészségügyi ágazatban jelentkező szakemberhiány megoldási lehetőségeit.

Európa többi országához hasonlóan az egészségügyi ágazat Magyarországon is humánerőforrás-hiánnyal küzd - írta az államtitkárság, hozzátéve: ezért a folyamatos, magas színvonalú betegellátás fenntartása érdekében elengedhetetlen az ágazati humánerőforrás-jellemzők, -trendek nyomonkövetése, a megoldást segítendő pontos statisztikák és cselekvési tervek készítése.

Tájékoztatásuk szerint az egészségügyi szakemberhiány megoldására Szócska Miklós, az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal, valamint a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) közösen egy projektet dolgozott ki. Ennek célja, hogy javaslatot adjon az egészségügyi dolgozók életútjának, pályamódosításának, személyes karrierjének a támogatására, előre jelezze a közép- és hosszú távú képzési szükségleteket, s Magyarországot is "bekapcsolja a nemzetközi kölcsönös információ- és adatszolgáltatásba" - áll a közleményben.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink