hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

E-recept: 2019 végéig kötelező lesz a papír alapú felírási igazolás

Döntés született arról, hogy az e-recepthez 2019 végéig kötelező lesz papír alapú felírási igazolást adni minden betegnek, derül ki a Magyar Gyógyszerészi Kamara szeptemberi elnökségi üléséről szóló tudósításból.

Kapcsolódó cikkek

Dr. Bartus György, dr. Horváth-Sziklai Attila és dr. Hankó Zoltán vett részt az EESZT-vel kapcsolatban gondos előkészítés után, az államtitkárságon történt szeptember 14-i megbeszélésen – olvasható a kamara honlapján. Az elnök beszámolt, hogy döntés született arról: 2019 végéig kötelező lesz papír alapú felírási igazolást adni minden betegnek. A felírási igazolás formáján az EESZT és a NEAK illetékesei között még egyeztetések vannak, de úgyszintén döntés született, hogy a felírási igazoláson olyan változtatásokat hajtanak végre, hogy a papírvényt és a felírási igazolást se az orvos, se a beteg, se a gyógyszertár ne téveszthesse össze.

Döntés született olyan fejlesztésekről is, amelyek garantálják, hogy a vényíró programokkal csak létező gyógyszereket, megfelelő indikációban és engedélyezett támogatási kulccsal lehessen felírni. Az őszi jogalkotási programban várhatóan megnyitásra kerül az Eüak törvény is annak érdekében, hogy az expediáláskor a gyógyszertár láthassa, ha az adott e-receptet máshol már kiváltották.

Az EESZT-hez kapcsolódó hír, hogy elindul az e-recept rendszer társadalmi szintű ismertetése, amelyhez az EESZT vezetői a kamara területi szervezeteinek közreműködését kérték. Az előkészítő munka itt is elindult.

További részletek és témák a kamara elnökségi üléséről

hirdetés

Könyveink