hirdetés
2020. július. 13., hétfő - Jenő.
hirdetés

Drágább a kórházi parkolás, mint a repülőtéri

A Magyar Nemzet szerint míg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 5 órás parkolásért 4000 forintot kell fizetni, akad kórház, ahol ugyanezért 8500 forintot kérnek.

hirdetés

A napokban bejárta a Facebookot egy kórházi parkolással összefüggésben megosztott történet, amelyből kiderült: Debrecenben néhány órás autós kórházi tartózkodásért nem kevesebb mint 5800 forintot fizettek. A felháborodást csak fokozta, hogy a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet sürgősségi osztályára bevitt 90 éves asszonyt órákon keresztül – délután háromtól este nyolcig – senki nem vizsgálta meg, miközben a beteg folyamatosan hányt. Igaz, az utóbbi hónapokban napvilágot látott esetek alapján sürgősségi osztályon ötórányi várakozás nem is tűnik hosszúnak – főként a kórházak szakemberhiánya és túlterheltsége miatt. Ugyanakkor a pofátlanul magas parkolási díjakat bizonyára lehetne csökkenteni.

Mint megtudtuk, Debrecenben, a klinika területén jelenleg a parkolás első fél órája díjmentes, azonban a betegeknek a második fél óra 400 forintba, majd minden további 30 perc további 600 forintba kerül.

Míg Ferihegyen a terminálnál 30 perc kerül 900 forintba, 2 óráért pedig 2200 forintot kell fizetni, addig a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház területén akár közel duplájába is kerülhet a parkolás. Az intézmény honlapja szerint az első fél óra ingyenes, a második fél óra 500 forint, majd minden megkezdett 30 perc 1000 forintba kerül. Tehát míg a reptéren a díjszabás alapján 4000 forintot kérnek öt óráért, ugyanezért Győrben 8500 forintot kell fizetni. Ami pedig igazán felháborító, hogy ha elvész vagy megrongálódik a parkolójegy, akkor 20 ezer forint (!) pótdíjat kell fizetni.

A teljes információ

(forrás: Magyar Nemzet)
hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink