hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

DBC: még idén leteszik az alapkövet

A tervek szerint néhány hónap múlva már leteszik a legnagyobb hazai kórházberuházás alapkövét – mondta el a Magyar Időknek Bedros J. Róbert miniszterelnöki megbízott.

A nyertes tervezőirodát, amely a végleges terveket készítheti el, közbeszerzési eljárás keretében választják ki az első és a második helyre sorolt pályázó közül. A nyertessel a DBC szakmai stábja azután megkezdi a közös munkát, amelynek során meghatározzák például, hogy hány műtő legyen, vagy hogy hol érdemes kialakítani a dolgozók rekreációs tereit. Minden felhúzott falnak, minden beépített gerendának a lehető legjobb betegellátást kell majd szolgálnia – magyarázta Bedros J. Róbert a Magyar Időknek.

A Dél-budai Centrum kivitelezését felügyelő, koordináló és irányító miniszterelnöki megbízott hozzátette: a feladat nem csekély, hiszen a magyar egészségügy történetében még nem volt ekkora zöldmezős beruházás, ráadásul a kitűzött határidő is rövid, a projekt irányítója néhány hónap múlva már alapkőletételt tervez, és öt éven belül át is szeretné adni az új intézményt.

(forrás: Magyar Idők)
hirdetés

Könyveink