hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Ne a piac döntsön a koronavírus-gyógyszerről!

Bill Gates szerint a koronavírus-gyógyszert és a kór elleni vakcinát azoknak kell megkapniuk, akiknek a legnagyobb szükségük van rá – és nem azoknak, akik a legtöbbet fizetik értük, írja a hvg.hu.

A koronavírus-járvány kitörése óta Bill Gates jelentős pénzeket mozgatott meg annak érdekében, hogy minél hamarabb véget érjen a pandémia. Ennek érdekében az általa és a felesége által alapított Bill és Melinda Gates Alapítvány 50 millió dollárt ajánlott fel a kór elleni vakcina kifejlesztésére, további 20 milliót pedig egy olyan gyorsteszt elkészítésére, ami segít kimutatni a koronavírus jelenlétét. A Gates-házaspár a járvány kitörése óta már 350 millió dollárt költött annak megfékezésére.

Bill Gates szerint évekre lesz szükség ahhoz, hogy a világ lakossága immúnissá váljon a koronavírussal szemben. Ráadásul ha el is készül a vakcina, a nagy igény miatt azt nem lehet majd a világ bármely részén elérni. Ezzel kapcsolatban Gates most arra figyelmeztetett: igazságosan kell elosztani a rendelkezésre álló gyógyszereket és oltóanyagokat.

A Reuters beszámolója szerint a Nemzetközi AIDS Társaság (International AIDS Society, IAS) által szervezett virtuális konferencián Gates arról beszélt, az oltásokat nem azoknak kell majd megkapniuk, akik a legtöbbet fizetnék érte, hanem azoknak az országoknak, ahol a legnagyobb szükség van rá, írja a lap.

(forrás: hvg.hu)

cimkék

hirdetés

Könyveink