hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Befejeződött a gyömrői szakrendelő fejlesztésének első üteme

A rendelő komplex megújításához a kormány 311 millió forinttal, míg a Pest megyei település 21,4 millió forint önrésszel járult hozzá, mondta el az emberi erőforrások minisztere szerdán Budapesten.

Kásler Miklós sajtótájékoztatóján felidézte, hogy 2010 után a kormány 500 milliárd forintot fordított a központi régión kívüli egészségügyi fejlesztésekre, majd 2017-től az Egészséges Budapest Program (EBP) keretében 700 milliárd forintot biztosít a főváros és Pest megye egészségügyi intézményeinek megújítására.  Az EBP-ből az országos intézetek, centrumkórházak, kórházak mellett 32 járóbeteg-szakrendelő fejlesztésére valósul meg 54,1 milliárd forint értékben. Ehhez 2020-ban további 10,4 milliárd, tavaly pedig 10,2 milliárd forintot biztosított a kormány.

A projekt keretében 12 szakrendelőben már befejeződtek a beruházások. A Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézethez tartozó gyömrői szakrendelő egyik épülete most teljesen megújult. Kásler Miklós szerint a beruházás szükségességét az elavult, korszerűtlen, több évtizedes állapotok indokolták. Az épületfejújításon túl orvosi eszközöket is beszereztek; digitális röntgen, leletező állomás, EKG- és ultrahangkészülékek segítik a diagnosztikát.

A szakrendelő hat település, Gyömrő, Maglód, Sülysáp, Mende, Ecser, Úri  lakosainak nyújt egészségügyi ellátást.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink