2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Az idősotthonokban fertőzöttek fele már meggyógyult

Az országban 33 idősotthonban 899 lakó és 142 dolgozó lett fertőzött, a fertőzöttek fele már meggyógyult, közölte a koronovairus.gov.hu.

Jelenleg 116-an vannak kórházban és összesen 127 gondozott hunyt el. Budapesten 12 intézményben azonosítottak koronavírus-fertőzöttet, ebből 8 a Fővárosi Önkormányzat fenntartásában van. A fővárosban 464 gondozott lakó fertőződött meg, és 76-an hunytak el. A  legfertőzöttebb intézmény: a Pesti úti idősotthon, ahol 312 lakó, 26 dolgozó fertőzött  és mára 47-re nőtt az elhunytak száma. A Vázsonyi Vilmos Idősek Otthonában 62 lakó, 20 dolgozó fertőzött és 8-an haltak meg. A Kamaraerdei úton 50 lakó, 12 dolgozó fertőzött és 7-en haltak meg. Az  Olajág Otthonokban 51 gondozott, 14 dolgozó fertőzött és 10-en haltak meg.

A vidéki otthonok közül a legtöbb elhunyt a mezőszilasi intézményben van (8 fő), Seregélyesen 7 fő, két zalaegerszegi  idősotthonban összesen 10 fő.

Az országos tisztifőorvos országszerte elrendelte az idősotthonok fertőtlenítését és ellenőrzését, a járványügyi szakemberek javaslatokkal is segítik a megelőzést.  Az operatív törzs rendszeresen védőeszközökkel segíti az idősotthonokat, a kétszáz fő feletti otthonokban pedig intézmény-parancsnokok segítik az intézkedéseket. Az idősek védelme érdekében továbbra is érvényben van a látogatási tilalom. A hamarosan felálló bevetési egységek pedig akár azonnali intézkedéseket rendelhetnek el, ha egy idősotthonban jelentősen nőne a fertőzöttek száma, közli a honlap.

(forrás: koronavirus.gov.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés