hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Az államtitkárnál járt a MOK új vezetése

Pénteken bemutatkozó látogatáson járt Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkárnál a Magyar Orvosi Kamara új elnöksége.

Jelezve, hogy a megújult kamara már nem elnöki rendszer, Kincses Gyulát, a MOK elnökét elkísérték Lénárd Rita és Álmos Péter alelnökök – számolt be a MOK Facebook-oldalán a hivatásrend egy hete megválasztott elnöke. Mint írja, a megbeszélésen jelen volt mindhárom helyettes államtitkár: Csányi Péter, Csiki Zoltán és Szigeti Szabolcs is.

Bár a találkozás formálisan bemutatkozó látogatás volt, a bő egyórás, oldott hangulatú beszélgetés során átbeszélték az együttműködés lehetséges formáit, és a szerepekből fakadó konzekvenciákat. Kincses Gyula a beszámoló szerint elmondta, hogy az előző vezetésnél keményebbek lesznek a bértárgyalásban, de – amennyiben megfelelően bevonják a kamarát a döntéselőkészítésbe –, együttműködőbbek lesznek a reformokban. Mint az elnök fogalmazott: közös érdek egy jobban működő, kiszámítható, egyforma eséllyel igénybe vehető, betegbiztonságot garantáló egészségügy kialakítása.

hirdetés

Könyveink