hirdetés
2024. április. 23., kedd - Béla.

A szakember kevés, a beteg nem emiatt halt meg

A Honvédkórház azt közölte az ATV-vel, hogy a radiológushiánynak nincs köze a múlt héten hétfőn elhunyt nő halálához, amiről a hvg.hu írt korábban.

A hvg.hu írta meg egy középkorú nő történetét, aki még december 3-án hunyt el a fővárosi Honvédkórházban. A portál cikke szerint a beteg halálához köze lehetett annak, hogy a kórház Podmaniczky utcai telephelyén nincs elég radiológus.

Az ATV megkereste a sajtóosztályt, a Honvédelmi Minisztérium Kommunikációs Osztálya közleményében „szenzációhajhásznak” nevezte az írást, és több állítást is cáfolt.

„A közelmúltban, a Honvédkórházban a szakmai ellátásban résztvevők részére is sajnálatosan bekövetkezett haláleset semmilyen összefüggésben nincs a betegen végzett radiológiai vizsgálatokkal. (…) Gyógykezelése és ellátása a szakmai szabályok szerint történt. Mindazonáltal a páciensnek olyan betegsége volt, amelyet az orvostudomány jelenlegi állása szerint rendkívül nehéz felismerni, így gyógyítani is” – áll a válaszban. 

Nem igaz, hogy a beteg nem érte volna meg a műtétet, hisz a páciens a beavatkozást követő napon vesztette életét. A közleményben azt is írták, hogy nem fedi a valóságot, hogy a beteg szakemberhiány miatt hunyt el, azt azonban nem cáfolták, hogy nincs elég radiológus.

(forrás: ATV, hvg.hu)
hirdetés

Könyveink