hirdetés
2022. július. 07., csütörtök - Appolónia.
hirdetés

A Nemzeti Védelmi Szolgálat senkit nem visz el bilincsben

Az Nemzeti Védelmi Szolgálat senkit nem visz el a munkahelyéről bilincsben, a döntés az eljáró nyomozóhatóság hatáskörébe tartozik, írja a Növekedés.hu.

Az elmúlt évben védettségi igazolással kapcsolatos visszaélést, költségvetési csalást, kiskorú veszélyeztetését, szexuális kényszerítést és foglalkozás körében elkövetett szándékos veszélyeztetést is tapasztaltak a területen.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) vizsgálja néhány éve az egészségügyben elkövetett visszaéléseket is, az elmúlt évben pedig védettségi igazolással kapcsolatos visszaélést, költségvetési csalást, kiskorú veszélyeztetését, szexuális kényszerítést és foglalkozás körében elkövetett szándékos veszélyeztetést is tapasztaltak a területen – ismertette Váradi Piroska ezredes, a Korrupciómegelőzési Főosztály vezetője a tényeket a Növekedés.hu-nak adottinterjúban.

Az elmúlt majdnem 15 hónapban 66 esetben tettünk feljelentést, vagy kezdeményeztünk nyomozást, összesen 58 orvos, 38 más beosztású egészségügyi dolgozó és 152 fő polgári személlyel szemben. Az említett 66 feljelentésből mindössze hat olyan eset volt, amikor a megalapozott gyanú hálapénzzel összefüggő korrupció volt. Az esetek döntő hányada egyéb bűncselekményekkel kapcsolatos, védettségi igazolással kapcsolatos visszaélés, költségvetési csalás, de kiskorú veszélyeztetése, szexuális kényszerítés és foglalkozás körében elkövetett szándékos veszélyeztetés is előfordult például – nyilatkozta a főosztályvezető, aki hangsúlyozta, hogy az ő feladatuk nem csupán a hálapénz, hanem általában a hivatali és különösen a korrupciós bűncselekmények elleni fellépés.

Váradi Piroska azt is elmondta, hogy a védettségi igazolványokkal való visszaélésben túlnyomórészt háziorvosok voltak érintettek.

(forrás: Növekedés.hu)
hirdetés
hirdetés

Könyveink