hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

A kormány rendkívül sokat költött az egészségügyre

Az új budapesti szuperkórház megmentéséért petíciót indító Simicskó Istvánt a HírTV Magyarország élőben című műsorában kérdezték.

Egy kórház egyrészt arra szolgál, hogy az emberek gyógyuljanak benne, másrészt egy új szuperkórház szimbólum is valahol. Az ország megteheti azt, hogy épít egy új kórházat, hogy egészségesebben éljenek az emberek. Az önök petíciója mind a kettőt hivatott megvédeni? – kérdezték Simicskó Istvánt, a KDNP parlamenti képviselőjét a HírTV Magyarország élőben című műsorában.

Az egészség óriási kincs, alapvető érték, nyilván akkor érezzük igazán, hogy milyen jó lenne egészségesnek lenni, hogyha betegek vagyunk. Számos kritika érte a kormányzat egészségügyi politikáját, mindazonáltal a kormány rendkívül sok pénzt fordított az egészségügyre. A vidéki kórházak folyamatosan, ütemesen fejlődtek, új eszközök kerültek az intézményekbe, tehát a kormány ellátta ezt a feladatát. Az Egészséges Budapestért program az első fontos állomása lenne egy új szuperkórház, egy centrumkórház építése Dél-Budán. Ezt sikerült kivívnunk, kiverekednünk, hogy az első ilyen nagy kórház – nyilván a Honvédkórházat leszámítva – a dél-budai embereket a legkorszerűbb orvostechnológiával láthassák el a kiváló orvosaink és ápolóink – felelte Simicskó István.

(forrás: Hír TV)
hirdetés

Könyveink