hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.

"Siralomházhoz hasonlít a magyar egészségügy"

Siralomházhoz hasonlít a magyar egészségügy, április 7-én már nem volt reggel gumikesztyű abban a kórházban, ahol önkéntes ápolónak állt – ezt Szabó Tímea mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

A PM társelnöke szerint olyan is megtörtént, hogy egy beteghez azért nem lehetett bemenni, mert fertőző volt, gumikesztyű hiányában viszont így nem lehet kezelni. A politikus elmondta: sok az idős beteg is, akik már nem tudnak kimenni a mosdóba, így pelenkázni kellene őket, viszont pelenka sincs. Hozzátette: egy belgyógyászati osztály havonta 260 ezer forintból gazdálkodik, annyi jut eszközökre, mint amennyit Lázár János egy nap alatt elköltött Milánóban.

Elképesztően siralmas állapotok vannak, egymástól kérik kölcsön a gumikesztyűket az osztályok, az egész egészségügyi rendszer azért működik, mert a nővérek és a szakdolgozók elképesztő hivatástudattal rendelkeznek – fogalmazott. Szabó Tímea kijelentette: túl vannak hajtva a nővérek, de nem panaszkodnak, az egyetlen, amit sérelmeznek, hogy lelkileg nem tudnak segíteni a betegeknek.

A PM társelnöke hangsúlyozta: ehhez képest 114 ezer forintot keresnek úgy, hogy 216 órát túlóráznak egy hónapban, ha ez nem lenne, akkor 90 ezer forintot keresnének.

További részletek és videó az ATV honlapján

(forrás: ATV)
hirdetés

Könyveink