hirdetés
2020. június. 02., kedd - Kármen, Anita.
hirdetés

32 szakrendelő, 58,6 milliárd

A kormány 58,6 milliárd forintot biztosított 32 közép-magyarországi szakrendelő fejlesztésére, az önkormányzatok tízszázalékos hozzájárulása mellett, mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) miniszteri biztosa kedden Vecsésen.

hirdetés

Cserháti Péter a vecsési szakorvosi rendelő előtt tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy az Egészséges Budapest Program a főváros és Pest megye kórházainak és szakrendelőinek a fejlesztését is jelenti. Kitért arra, hogy Budapest és Pest megye keleti és nyugati része között jelentős demográfiai, halálozási és megbetegedési különbségek vannak, amelyek enyhítéséhez nélkülözhetetlen a szakrendelők működése.

Cserháti beszélt arról, hogy miközben a járóbeteg-ellátás 42 százaléka Pest megyében folyik, a forrásoknak csak 9 százaléka érkezik a régióba, mivel Közép-Magyarországot az uniós támogatási rendszer Budapesttel együtt fejlett térségként kezeli. Ezért kellett a kormánynak az Egészséges Budapest Program keretében külön forrásokat előteremtenie a régió egészségügyi fejlesztéseinek támogatására.

Szlahó Csaba, Vecsés polgármestere a Vecsési Egészségügyi Szolgálat rendelőintézetét érintő egészségügyi fejlesztésekről elmondta, hogy a 293 millió forintos támogatáshoz a város önkormányzata 25 millió forint önerőt biztosított, a beruházás érdemi része 2018-ban és 2019-ben valósul meg. Három kiemelt területen – radiológia és mammográfia, kardiológia, egynapos sebészet – javul a rendelések hatékonysága, a vecsési betegek a járóbeteg-ellátás legmodernebb eszközeivel találkozhatnak majd.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink