hirdetés
2024. március. 19., kedd - József, Bánk.
hirdetés

Világhírű indiai sebész Debrecenben

A világ egyik legjobb endoszkópos sebésze végzett interaktív, élőben közvetített bemutatóműtéteket a Debreceni Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján.

Az indiai Shailesh Puntambekar Európában most először ismertette egyedülálló technikáját.

– A 21. századi nőgyógyászati onkológiai tankönyvekben biztosan olvashatjuk majd Shailesh Puntambekar nevét. A professzor arról híres, hogy a legbonyolultabb műtéteket is nagyon gyorsan el tudja végezni, amellett hogy nagy biztonsággal alkalmazza a laparoszkópiás technikát – nyilatkozta az unideb.hu-nak Póka Róbert igazgató az indiai vendégprofesszorról.

A szakember Dilip Vasant Kale nőgyógyász professzorral együtt Indiából, a Savitribai Phule Pune University-ről érkezett négynapos szakmai látogatásra a Debreceni Egyetemre. A neves sebész május 30-án két nőgyógyászati onkológiai laparoszkópos műtétet hajtott végre a klinikaigazgatóval közösen a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán. A beavatkozásokat az élő videó-közvetítésnek köszönhetően interaktív módon lehetett figyelemmel kísérni a klinika tantermében.

– Ennek az endoszkópos műtétnek egy speciális koreográfiáját dolgozta ki Puntambekar professzor, amit most részletesen demonstrált a műtőben. Rendkívüli volt az, hogy élőben közvetítve, lépésről lépésre nyomon tudtuk követni a beavatkozásokat, és látni azt, hogyan reagálja le az előre nem látható körülményeket – fogalmazott Póka Róbert, akinek az indiai szakember megtanította sajátos módszerét.

(forrás: Debreceni Egyetem)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés