hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Védőháló praxisközösség

Székkutas, Hódmezővásárhely, Mártély és Árpádhalom háziorvosi körzetei védőháló praxisközösséget hoztak létre, írja a Délmagyar.

Székkutas vezetésével 150 millió forint értékű egészségügyi pályázatot nyert a 4 település 10 háziorvosi praxisát magába tömörítő konzorcium – jelentette be egy sajtótájékoztatón Szél István, Székkutas polgármestere, írja a lap.

– Azon közösségek összefogásának van jövője, ahol a szereplők egyformán fontosnak tartják az ügyet, jelen esetben az egészségvédelmet. A 10 praxis közel 13 ezer ember ellátását biztosítja. A program jó lehetőség lesz az egészségügyi szolgáltatások bővítésére. Főleg a kistelepüléseken élők olyan pluszszolgáltatásokban részesülhetnek, amelyek a városiak számára is elérhetők – emelte ki a településvezető.

A Hódmezővásárhelyi Védőháló Praxisközösségben az alapellátást végző háziorvosok és a projektben közreműködő szakemberek olyan együttműködési hálózatot építenek ki, amely a hagyományosan kínált gyógyító, akut és sürgősségi ellátás mellett betegségmegelőző és egészségfejlesztési tevékenységet is végez.

– 10 háziorvosi körzet szövetkezett a közös munkára. A program lelke az egészségi állapot felmérése lesz – emelte ki Bakos Attila, a praxisközösség szakmai vezetője. Kérdőíves felmérést végeznek, majd a kiértékelés után orvosi tanácsadással állnak a betegek rendelkezésére. Szükség esetén pedig a krónikus gondozás, a rehabilitáció területére irányítják a pácienseket.

(forrás: Délmagyar)
hirdetés

Könyveink