hirdetés
2022. július. 05., kedd - Emese, Sarolta.
hirdetés

Változó menstruációs ciklusról panaszkodnak a beoltott nők

Victoria Male, az Imperial College London immunológus munkatársa leszögezte, hogy a jelenséget minden bizonnyal nem a vakcinában lévő összetevők okozzák, írja a hvg.hu.

Az Egyesült Királyságban mintegy 30 ezer olyan bejelentés érkezett eddig nőktől, hogy az engedélyezett Covid-oltások után változást figyeltek meg a menstruációs ciklusukban. Egyesek azt vették észre, hogy a fájdalom erősebb lett, mások azt, hogy a folyamat a megszokottnál később jelentkezett. De olyan is jelzések is érkeztek, melyekben váratlan (hüvelyi) vérzésről tettek bejelentést.

A BBC szerint a brit gyógyszerfelügyeleti hatóság (MHRA) minden panaszt megvizsgált, de nem találtak összefüggést az oltások és a jelenségek között. Szerintük főként olyan nőknél jelentkezhettek ilyesmik, akik átestek a koronavírus okozta betegségen, vagy az úgynevezett hosszú-Covid-szindróma gyötörte őket. Ez az, amikor a páciens már nem fertőzött, de a szervezete még hetekkel/hónapokkal a vírus leküzdése után sem üzemel úgy, ahogy korábban.

Az Imperial College London munkatársa, az immunológus Victoria Male nem tartja valószínűnek, hogy a vakcinákban lévő anyagok váltanák ki a jelenséget, habár egy összefüggő kutatásra így is szükség lenne szerinte. Több fiatal nő ugyanis azért vonakodik beoltatni magát, mert attól tart, hogy a vakcina az ő ciklusára is hatással lesz.

Ha nem vizsgálják ki alaposan az oltás utáni menstruációs változásokról szóló jelentéseket, az bizonyára tovább táplálja majd ezeket a félelmeket” – írta az orvos a hvg.hu szerint a British Medical Journal (BMJ) című orvosi folyóiratban megjelent véleménycikkében.

(forrás: hvg.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Ebben a faluban egyáltalán nem ritkaság 100 évesnek lenni. Sőt, Vittorio-nak és Piuccia-nak köszönhetően idén már 10 matuzsálemet fognak számolni.