hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Útmutató gyászhelyzetekre

A hozzátartozók mellett az egészségügyi dolgozók is hasznát vehetik a betegjogi központ (OBDK) legújabb, a kegyeleti eljárásokról, teendőkről szóló összefoglalójának.

Hozzátartozó elvesztését követő teendőkről szóló tájékoztató füzetet készített az OBDK, hogy az érintettek tisztában legyenek azzal, mi az eljárás, milyen módon intézhetik az ügyeket ilyen esetekben.

A holttesten végzett eljárások, egészségügyi beavatkozások alkalmasak lehetnek arra, hogy esetlegesen megsértsék a hozzátartozók gyászát, a halott emlékének megőrzését, ezért fontos azok szabályozott, a halott méltóságának figyelembevételével történő biztosítása. Haláleset bekövetkezésekor a betegjogi képviselő az elhunyt hozzátartozójának megbízása alapján segíti az elhunyt jogainak érvényesülését az egészségügyi intézmény működésével kapcsolatban tett panasz tekintetében  – írják az OBDK közleményében.

Az OBDK honlapján elektronikus formában is elérhető kiadvánnyal igyekeznek teljes körű tájékoztatást adni, segítséget nyújtani a hozzátartozóknak a hivatalos ügyintézés útvesztőiben.

(forrás: OBDK)
hirdetés

Könyveink