2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Újraindul a nagysikerű Richter Anna Díj pályázat!

Ismeri azt a fantasztikus érzést, amikor egy jó ötlet értő támogatóra talál és így lehető­séget kap a megvalósulásra? A Richter Anna Díj kezdeményezés tavaly indult, és máris nagyon büszkék vagyunk rá. A támogatás a nők részére meghirdetett pályázat útján nyerhető el, és az egyenként 4 millió forintos díj 4+1 kategóriában osztjuk ki. Orvosok, gyógyszerészek, egész­ségügyi szakdolgozók és pedagógusok pályázhatnak, illetve legfeljebb 5 fős csapatok jelentkezéseit várjuk 2019. november 24-ig.

A Richter Gedeon Nyrt. legújabb kezdeményezésének keretében olyan újszerű, megvalósítható ötleteket kíván támogatni, amelyek kreatív, innovatív módon járulnak hozzá az oktatás vagy egészségügy színvonalához, fejlődéséhez, illetve megkönnyítik az adott területen dolgozók mindennapjait.

2018-ban közel 200 pályázat érkezett, melyek tökéletesen visszaigazolták a sejtésünket: a női kreativitásban és tenni akarásban óriási potenciál rejlik.

Richter Anna Tanösvény és Mezítlábas Park - pedagógus kategória: Lőrinciben egy többhektáros erdő közepén álló vadászkastélyban van az a középiskola, ahol tanárok és diákok együtt létrehozták a Richter Anna Tanösvényt és Mezítlábas Parkot. A park kirándulási lehetőség óvodások és iskolások számára, népszerűsíti az iskolát, öregbíti a település hírnevét.

Szedd Vidd Védd - gyógyszerész kategória: A Szedd Vidd Védd! csa­pata mindenkihez szeretné eljuttatni azt az információt, hogy a lejárt, fel nem használt gyógyszereket a gyógyszertárakba kell visszavinni. A Richter Anna Díj támogatásával piackutatást készítettek, egy országos „visszavivős napot” valósítottak meg, és folytatják a munkát, hogy minél több tudatos gyógyszerhasználó legyen.

Főszerepben a hétköznapi hősök – egészségügyi szakdolgozó kategória: A Bethesda Gyermekkórház ötszáz fős szupercsapata évente 140.000 be­teg gyerekkel találkozik. Az osztályok tevékenységét bemutató 12 kisfilm célja az ott dolgozók odaadó munkájának elismerése, a kórház életének bemutatása, kedvet csinálni e csodálatos hivatáshoz.

Mi jól vagyunk! És Te hogy vagy – orvos kategória: A Semmelweis Egye­tem emlőrákkal foglalkozó orvosnő csapata olyan pozitív hangvételű, dinami­kus, információkkal teli, mégis közérthető filmet alkotott és tett közkinccsé, amely hitelesen tájékoztat a prevenció, az emlőszűrés fontosságáról.

Terápiás szabadulószoba – közönségdíj: A Vadaskert Alapítvány pro­jektjének köszönhetően egy olyan személyre szabott terápiás „szabaduló­szoba” valósult meg, ahol a kényszerbetegséggel és egyéb pszichés beteg­séggel küzdő gyerekek és családjaik szerezhetnek gyógyító élményeket.

Reméljük, idén is sok nő számára jelent inspirációt a pályázat lehetősége és ismét örülhetünk majd az öt megvalósult ötletnek.

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés!

További részletek a www.richterannadij.hu weboldalon.