hirdetés
2022. november. 28., hétfő - Stefánia.
hirdetés

Újra felbukkant az ebola Elefántcsontparton

Ebolás megbetegedést jelentettek Elefántcsontparton, ami utoljára 25 éve fordult elő a nyugat-afrikai országban, közli a 444 az Egészségügyi Világszervezetet (WHO) és az elefántcsontparti egészségügyi minisztert idézve.

Pierre Dimba miniszter az állami televíziónak nyilatkozva elmondta, hogy elszigetelt esetről van szó. A vírust egy 18 éves lány szervezetében mutatták ki, aki a szomszédos Guineából utazott be Elefántcsontpartra.

A WHO közleményében ismertette, hogy ez az első ebolás megbetegedés 1994 óta a nyugat-afrikai országban. Az Egészségügyi Világszervezet beszámolója szerint az elefántcsontparti Pasteur egészségügyi intézet mutatta ki az ebolavírust az Abidján városában kezelt pácienstől vett mintákban. A beteg Guineából érkezett közúton Abidjánba augusztus 12-én, ahol lázas tünetekkel kórházba került.

Matshidiso Moeti, a WHO Afrikáért felelős igazgatója roppant aggasztónak nevezte az ebolavírus megjelenését a több mint négymillió lakosú Abidjánban. Ugyanakkor szerinte biztató, hogy az ebolavírus megfékezésével kapcsolatos tapasztalatok oroszlánrésze is az afrikai kontinensen van, amit Elefántcsontpart fel tud használni a gyorsabb járványügyi intézkedések érdekében, írja a lap.

(forrás: 444.hu)
hirdetés
hirdetés

Könyveink