hirdetés
hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Új és klasszikus módszerek a plasztikai sebészetben

Híres professzorok műtétei

A Budapesti Honvédkórház Plasztikai Sebészeti Osztálya december 2-án ünnepelte fennállásának 50. évfordulóját. Az ünnepi tudományos ülésen a jelenlegi osztályvezető, dr. Tamás Róbert és az osztályt alapító Zoltán János professzor meghívására Hugo Obwegeser professzor is megjelent. Az ülést követő vasárnap délutánján hármukkal beszélgettünk Zoltán professzor vadászmúzeumnak is beillő lakásán.

A tudományos ülés kettős céllal született. Az egyik természetesen az osztály tevékenységének bemutatása volt.   Tamás Róbert – Osztályunk elsődleges feladata természetesen mindig is a sérültek ellátása volt, amelyhez jelenleg 15 rekonstrukciós ágy áll rendelkezésünkre. Emellett 7 ágyon látunk el esztétikai pácienseket. Ötven év alatt 54 095 mutétet végeztünk, és igen nagy szerepet vállaltunk a szakorvosok képzésében is. A 170 aktív plasztikai sebész kétharmada tanult rövidebb-hosszabb ideig az osztályon. A pénteki rendezvénynek volt egy másik célja is: hogy más szakterületről meghívottak, például a sebészek és az onkológusok beszéljenek arról, saját tevékenységükben miként alkalmazzák a plasztikai sebészeti módszereket.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés