hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Tovább csökkent az egészségpénztárak száma

A Patika Egészségpénztár lezárta a TEMPO beolvadási eljárását, amelynek eredményeképpen a dinamikusan fejlődő egészségpénztár taglétszáma meghaladja a nyolcvanezer főt, a vagyona pedig több mint ötmilliárd forintra nőtt.

Az elmúlt hónapok tárgyalásinak eredményeképpen március 31-én lezárult az az akvizíciós folyamat, amely során a TEMPO Egészségpénztár beolvadt a Patikapénztárba. Az eljárást a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által a TEMPO élére 2021. január 29-én kirendelt felügyeleti biztos is segítette.

A beolvadást megelőzően részben sor került az MNB által a TEMPO számára korábban előírt, a pénztári vagyont érintő kötelezettségek végrehajtására. A pénztár többek között elszámolta az értékvesztést a birtokában lévő vállalati kötvények leértékelése után, s az abból eredő árfolyamveszteséget kimutatta a pénztártagok egyéni számláján. 

A pénztári piac két, több mint húszéves múltra visszatekintő, független szereplőjének egyesülésével a TEMPO Egészségpénztár tagjainak tagsági jogviszonya 2021. április 1-től automatikusan a Patikapénztárban folytatódik. Ezzel a Patikapénztár megerősítette piaci pozícióját: a szektor negyedik legnagyobb szereplőjeként a bank- és biztosító független kassza taglétszáma meghaladja a nyolcvanezer főt, a vagyona több mint ötmilliárd forintra nőtt. 

Az akvizíció célja, hogy a Patikapénztár az elkövetkező években tovább növelje súlyát az egészségcélú megtakarítási piacon, új, innovatív megoldásokkal szélesítse szolgáltatáspalettáját és informatikai fejlesztéseinek köszönhetően fokozza az ügyfélélményt, csökkentse szerződéses partnerei adminisztrációs terheit.

Az egészségpénztári piac újabb koncentrálódásával 12 szereplőre szűkült az egészség- és önsegélyező pénztári szektor. A beolvadással elért növekedésnek köszönhetően a Patikapénztár a jövőben hatékonyabban tudja kiszolgálni a pénztár tagjait, és még többek számára teszi lehetővé, hogy egészségügyi magánköltéseik után hozzájussanak a 20%-os szja-visszatérítéshez mindössze egységesen 6%-os működési költség mellett.

(forrás: Patika-csoport)
hirdetés

Könyveink