hirdetés
hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Több mint száz év a családok szolgálatában

A védőnők feladatellátásuknak köszönhetően nemcsak a jövő nemzedék és a magyar családok legfontosabb szövetségesei, hanem a kormányé is, melynek kiemelt célja a családok megerősítése.

Június 13-án egy olyan hivatást ünnepelünk, amely Európa-szerte egyedülállónak tekinthető. A védőnők több mint 100 esztendeje támogatják szakértelmükkel, tanácsaikkal a családokat a gyermekvállalás és -nevelés során felmerülő kérdésekben. A védőnők oltalmat, biztonságot nyújtanak, emellett részt vesznek az oktatási-nevelési intézmények mindennapjaiban, az egészségfejlesztéssel összefüggő feladatok ellátásában is.

Az elmúlt években a kormányzat számos olyan intézkedést tett, amelynek köszönhetően nőtt a védőnői hivatást választók megbecsültsége. 2010 óta 40 százalékkal nőtt a védőnői szolgátok teljes költségvetésen belüli támogatása, majd 2016-ban 10+2+2 milliárd forintot biztosítottunk az egészségügyi alapellátás megerősítésére, amelyből 2 milliárd forint a védőnői szolgálatokhoz került. Tavaly novembertől pedig további 33 ezer forintos havi bérpótlékban részesültek a védőnők.

A magyar kormány köszönetet mond a védőnőknek az áldozatos munkájukért, önzetlenségükért, és a továbbiakban is mindent megtesz azért, hogy e nemes hivatást választók minden segítséget megkaphassanak a munkájukhoz.

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés