hirdetés
2020. szeptember. 24., csütörtök - Gellért, Mercédesz.
hirdetés

Több cég segíti a járvány elleni védekezést

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház 15 millió, a kazincbarcikai városi kórház ötmillió forint támogatást kapott.

hirdetés

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet másfél millió forint támogatást kapott, országszerte pedig 52 műhelyben vált ingyenessé a kivonuló szakszolgálatok járműveinek a javítása.

A BorsodChem 15 millió forinttal támogatja egy különleges eszköz beszerzésében a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházat, a kazincbarcikai városi kórház tevékenységére pedig ötmillió forintot adományoz – olvasható az MTI-hez elküldött közleményben. Mindezek mellett a járvány okozta veszélyek mérséklése érdekében mintegy tízezer liter, saját gyártású hypót ajándékozott a cég az egészségügyi és szociális intézményeknek, valamint a környező települések önkormányzatainak. Továbbá mintegy tízezer darab szájmaszkot adományozott az ipartelepeinek helyet adó települések önkormányzatai, valamint kulcsfontosságú partnerei számára.

A Mobilitás a Hősök elnevezésű program keretében eddig 52 műhelyben vált országszerte ingyenessé május 31-ig a mentők, a tűzoltók, a rendőrök, a katasztrófavédelem és a kórházak ellátásban résztvevő járművek soron kívüli javítása. Az Autonet Import Magyarország Kft. beszállító partnerei segítségével ingyen biztosítja a javításokhoz szükséges alkatrészeket és anyagokat, a kezdeményezéshez csatlakozott szervizek pedig soron kívül, ingyen végzik a munkát.

Adományokkal segíti a koronavírus elleni küzdelmet a Design Terminal is: másfél millió forinttal támogatja a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetet, amely ezekben a hetekben azok megsegítésére fókuszál, akiket otthon és tartalék nélkül ért a világjárvány. Emellett ötszázezer forinttal segíti az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítványt a Design Terminal. Az alapítvány a közel félmillió magyar, egyszülős család boldogulását támogatja. Az adományból élelmiszert, tisztítószereket tartalmazó csomagokat állítanak össze azok számára, akik a válság eredményeként bevétel nélkül maradtak a gyermekeikkel. További ötszázezer forintot ajánlott fel a "3D nyomtatás a koronavírus ellen" civil összefogás számára.

Nyolcmillió forint értékű adománnyal segíti az idősotthonok lakóit a Bock Borászat az Ökumenikus Segélyszervezettel együttműködve.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink