hirdetés
2024. március. 19., kedd - József, Bánk.
hirdetés

Téves csomagolás: visszahívják a köszvény elleni tablettát

Rosszul csomagolták, így a betegektől is visszahívják egy köszvény elleni szer érintett gyártási tételét, a patikákban biztosítani kell a cserét – közöte az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI).

Kivonta a forgalomból és egyben elrendelte a Milurit 300 mg tabletta 5133N0319 gyártási tételének visszahívását mind az egészségügyi szolgáltatóktól, mind a betegektől az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet. Egyben megtiltotta a gyártási tétel felhasználását  is.

A csomagolás során Milurit 100 mg tabletta kerülhetett a dobozon jelzett, 300 mg hatóanyagtartalmú orvosság helyére – jelezte a hatóságnak az Egis Gyógyszergyár Zrt.

Amennyiben a betegek az érintett gyártási tételű gyógyszert visszaviszik a gyógyszertárába, a hibás tételt a megfelelő minőségű Milurit 300 mg tablettára kell kicserélni. 

Az OGYÉI kéri a gyógyszerészeket, hogy a betegektől visszagyűjtött hibás készítményt a megszokott módon juttassák vissza a gyógyszernagykereskedőnek a csere érdekében.

A vonatkozó határozat ITT érhető el.

Az Egis az OGYÉI közleményének megjelenése után levélben azt kérte lapunktól, hogy a hatóság határozata mellett jelezzük az alábbiakat:

"A termékek díjmentes cseréjére és a betegek tájékoztatására a gyártó cég, az Egis Gyógyszergyár kezdeményezésére kerül sor."

 

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés