hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Takács Péter: A betegbiztonság és a betegérdek a két fő jelszavunk

Alapjaiban változtatná meg a kórházi struktúrát, az ügyeleti és a háziorvosi ellátást a héten benyújtott egészségügyi törvénymódosítás. Több szakmai szervezet tiltakozik a reform ellen. Mire számíthatnak a betegek? A Hír TV vendége volt Takács Péter egészségügyi államtitkár.

A következő négyéves ciklusra három fő célkitűzést fogalmaztunk meg, és minden eszközt ennek a három célnak fogunk alárendelni, jelentette ki az egészségügyért felelős államtitkár a Hír TV csütörtök esti műsorában.

Szerinte „sokkal jobb állapotban van a magyar egészségügyi ellátórendszer, mint amit feltételezünk róla". A két jelszó, betegbiztonság és betegérdek, jelezte, arra is felhívva a figyelmet: általánosságban mindenkinek javulni fog az alapellátáshoz való hozzáférése. Az államtitkár vitatja a Magyar Orvosi Kamara azon állítását, miszerint nem láttak háttérszámításokat és kellő mélységig kidolgozott elképzeléseket.

Egyebek között azt mondta, annak a híve, hogy nem kell mindig feltalálni a spanyol viaszt; annyi pénzt költöttünk módszertanra az elmúlt évtizedekben, hogy itt az ideje ezekből a legjobbakat kiemelni, és a valóságba, a gyakorlatba implementálni. Ugyanez a helyzet a háziorvosi ügyeletekkel is, vélekedett, jelezve: Hajdú-Bihar Megyében tesztelték a rendszert, és az jobban működik a jelenlegi rendszernél, ráadásul elégedettebbek a betegek.

(forrás: Hír TV)
hirdetés

Könyveink