hirdetés
hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Szívbarát munkahelyek

Még egy börtön is lehet barátságos hely. Különösen akkor, ha az ott dolgozók képesek stresszmentesen eltölteni mindennapjaikat. A Flora és az Országos Egészségfejlesztési Intézet Szívbarát Munkahely 2008. évi pályázatának győztesei különböző társadalmi környezetből kerültek ki. Egy dologban azonban valamennyien hasonlítanak egymásra: munkatársaik szívesen járnak dolgozni.

A nagyvállalati kategória első helyezettje, a Coca-Cola HBC Magyarország Kft. szerint az egészség befektetés, hiszen minden cég legfontosabb értéke a munkavállaló. „A munkahely az egyik leghatékonyabb eszköz az egészséges életmóddal kapcsolatos tudás átadására, sőt a rendszeres testmozgásra is – mondja a vállalati kapcsolatok igazgató. – Ezért 2006-ban kidolgoztuk dolgozói egészségmegőrző programunkat, a Munkahelyi Testébresztőt, melynek célja a rendszeres testmozgás, a kiegyensúlyozott táplálkozás, továbbá a munka és a magánélet harmóniájának elérése. A most elnyert Szívbarát Munkahely cím is megerősít minket abban, hogy jó úton járunk, ezért új elemekkel bővítve folytatjuk Munkahelyi Testébresztő programunkat.”
A Magyar Pályázatkészítő Iroda Zrt. a középvállalatok kategóriájának első helyezettjeként kiemelten fontos szerepet vállal munkatársaik egészségmegőrző programjaiban. Közös sportrendezvényeken, futóversenyeken, kosárlabda bajnokságokon indulnak. „Cégünkhöz hetente két alkalommal masszőr jár, s hatékony stresszoldó eszközként egy csocsóasztalt is felállítottunk – meséli a vezérigazgató. – Uszodabérlettel, konditerem- és jóga-bérlettel is támogatjuk munkatársainkat, emellett naponta friss gyümölcsöt és túró rudit is biztosítunk számukra. A Szívbarát Munkahely pályázat nyereményéből, az öt darab kerékpárból kettőt céges kerékpárként fogunk munkára, a másik három darabot pedig olyan gyermekvédelemmel foglalkozó alapítványhoz juttatjuk el, ahol a gyerekek nagy hasznát veszik a kétkerekű sporteszköznek.”
Sebestyén Balázs kemenessömjéni jegyző a helyi polgármesteri hivatal alkalmazottjaként negyedmagával a kisvállalati kategóriában első helyezést ért el. „Kis létszámú közösségben dolgozunk, nálunk tényleg családias a hangulat – meséli. – Gyakran szervezünk közös kirándulásokat, főzéseket is, mindannyiunk örömére. Munkahelyünkre jó minőségű, gerinckímélő, állítható magasságú és támlájú székeket, szemkímélő számítógépes monitorokat szereztünk be. Gyakran szervezünk sporteseményt, melyen a falu is részt vesz, uszodabérlettel is rendelkezünk, megreformáltuk az ebédet, ma már a mi javaslatainkat figyelembe véve főznek. Nincs különösebb titka a Szívbarát Munkahely cím elnyerésének. Figyelünk magunkra, egymásra, az itt élőkre. Nálunk alapfeltétel a jó hangulat, így aztán senki nem vágyódik el innen.”
Az idei különdíjazottak közül a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet kreatív ötletért részesült a Szívbarát Munkahely pályázat elismerésében. „Intézményünkben, annak jellegénél fogva a stressz kezelése, levezetése mindennapos feladat valamennyi munkatársunk számára – mondja a személyügyi és szervezési osztályvezető. Őszintén örültünk a különdíjnak, hiszen nyereményünkből most valóra válhat két álmunk: egy szauna felállítása, emellett pedig szerveződő triatlon-csapatunkat is felszerelhetjük jó minőségű kerékpárokkal. Megszervezzük az első triatlon-versenyt, egyelőre intézményen belül, később pedig szeretnénk ezt hagyománnyá tenni, s elérni, hogy csatlakozzanak a versenybe a társintézetek, később pedig az országos bv-intézetek is.”
Az idei Szívbarát Munkahely pályázat tehát lezárult. A pályázat kiírói jövőre is lehetőséget ad minden olyan munkahelynek, amely társadalmi felelősséget vállal munkatársai egészségéért, és követendő példát mutat minden hazai cégnek.

 

www.szivbaratmunkahely.hu

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés