2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Szentiványi Mátyással levelez a kamara

Alkalmazási előirat hiányában a Magyar Orvosi Kamara elnöksége nem tudja tiszta lelkiismerettel ajánlani a kollégáinak a készítmények alkalmazását.

Levelet írt Szentiványi Mátyásnak, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet főigazgatójának a Magyar Orvosi Kamara. Kincses Gyula elnök a kedden elküldött levélben azt írja, az elnökség a médiából értesült arról, hogy az OGYÉI engedélyezte a Szputnyik-V és kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcinájának forgalomba hozatalát. Jelzik, hogy ezen vakcinák alkalmazásával kapcsolatban semmilyen dokumentumot nem találnak az OGYÉI honlapján.

Ezért arra kérték a hatóság főigazgatóját, hogy a honlapon hozzák nyilvánosságra a Szputnyik-V és kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcinájának engedélyezésével kapcsolatos dokumentumokat, különös tekintettel az alkalmazási előiratra.

Mint írják, ennek hiányában a Magyar Orvosi Kamara elnöksége nem tudja tiszta lelkiismerettel ajánlani a kollégáinak a készítmények alkalmazását, mert az alkalmazási előirat az alapfeltétele a készítmény betegbiztonságot garantáló alkalmazásának, és ez alapozza meg az orvos jogi és etikai biztonságát, olvasható a kamara honlapján publikált levélben.

Frissítés:

Az ATV megkeresésére az Emmi azt közölte: „Az OGYÉI hamarosan elhelyezi honlapján az orosz és a kínai vakcina alkalmazási előírásait. Hozzátették: a Nemzeti Népegészségügyi Központban minden egyes beérkező gyártási tételt ellenőriznek majd.”

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés