hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Szaúd-Arábiában mutatkozott be a magyar egészségturizmus kínálata

A Magyar Turizmus Zrt. szervezésében hazánk is bemutatkozott az első alkalommal megrendezett Saudi Medical Tourism egészségturisztikai szakkiállításon Rijádban, Szaúd-Arábiában, november 24-26. között.

A vásáron a hazai turisztikai ajánlatokat az MT Zrt. mellett további 5 társkiállító prezentálta: az Akkad Group Kft., az Atlasz World Travel, a B2Sky Hungary Kft., a Dr. Rose Invest Kft. és a Prime Travel Agency Kft.

Az eseményen a magyarországi kínálat iránt óriási volt az érdeklődés: nemcsak a hazai turisztikai ajánlatok keltették fel a szakmai látogatók kíváncsiságát, hanem a gazdaság egyéb területeit érintő együttműködési lehetőségek is. A szaúdi emberek vendégszeretetét és hazánk iránti vonzalmát mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a korábban már a Magyar Turizmus Zrt. vendégeiként hazánkba látogató újságírók és szakemberek maguk álltak be az információs pultok mögé és népszerűsítették hazánkat saját tapasztalataikkal színesítve.

A képen Csillag Ferenc, rendkívüli és meghatalmazott nagykövet (jobbról az 1.) és Czunyi Tímea, az MT Zrt. arab piacokért felelős piacfejlesztési menedzsere (balról az 5.) látható a fogadás résztvevőinek körében
A képen Csillag Ferenc, rendkívüli és meghatalmazott nagykövet (jobbról az 1.) és Czunyi Tímea, az MT Zrt. arab piacokért felelős piacfejlesztési menedzsere (balról az 5.) látható a fogadás résztvevőinek körében

A vásár ideje alatt Magyarország teljesebb bemutatkozása érdekében a rijádi magyar nagykövetség a szakmai partnereknek tartott reprezentatív fogadást, ahol szaúdi utazási irodai szakemberek, az Emirates légitársaság képviselői, illetve a helyi sajtó munkatársai is jelen voltak.

A rendezvény másnapján több népszerű arab nyelvű hírportálon is címlapon szerepelt a magyar delegáció szaúdi látogatása és a Nagykövetségen rendezett fogadásról készült beszámoló. Az Al Riyadh-ban megjelent cikk itt tekinthető meg. Az arab nyelvű cikkek mellett, az Arab Weeksben megjelent írás sorra veszi azon ismérveket, amelyek alapján mindenképpen érdemes Magyarországot választani, ha valaki külföldi orvosi kezelésre vállalkozna.

A vásár szervezői által közreadott tájékoztatóból kiderül, hogy Szaúd-Arábia és az Egyesült Arab Emírségek lakosságának külföldi egészségturisztikai költései éves szinten elérik a 12 milliárd dollárt. Szaúd-Arábia az ilyen jellegű költések tekintetében világviszonylatban a harmadik legtöbbet költő ország.

hirdetés

Könyveink