hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Sándor Máriának elege lett a beszélgetős érdekvédelemből

A fekete pólósok vezéralakja kilép a Független Egészségügyi Szakszervezetből, és új érdekképviseleti szervezetet alapít – írja az érdekvédelmi szervezet rendkívüli tisztújítása után a NOL.

Nem sikerült problémamentesre a Független Egészségügyi Szakszervezet (FESZ) tisztújítása. Több mint fél tucat város alapszervezetének küldötteit nem engedték be a rendezvényre, a fekete pólós tüntetések vezéregyénisége, Sándor Mária kilép a FESZ-ből, és új érdekképviseleti szervezetet alapít – összegezte a lap a hétfői eseményeket. Kiss László elnök néhány hete mondott le, miután közte és vezetőtársai között konfliktust okozott, hogy miként viszonyuljanak a szervezet nevében fellépő Sándor Mária akcióihoz - emlékeztettek.

A lapunknak Sándor Mária azt mondta, mintegy 600 szakszervezeti tagot képviselnek a be nem engedett küldöttek: az ajtón kívül rekedtek az ajkai, a turai, a kecskeméti, a debreceni, a ceglédi küldöttek, akik saját pénzükön utaztak a fővárosba a küldöttgyűlésre. Mint mondta, az incidens miatt kilép a Független Egészségügyi Szakszervezetből, és napokon belül új, Magyarország a Magyar Egészségügyért elnevezéssel civil szervezetet alapít a most kizártakkal. Hozzátette: elege van a beszélgetős érdekvédelemből, új szervezete a civilekkel összefogva ki fogja harcolni a tisztességes betegellátást – olvasható a nol.hu-n.

cimkék

hirdetés

Könyveink